Nieuws, Wereld, Cultuur, Wereldmuziek, Watmet, Radio Mukambo, Benjamin Tollet, Gemetisseerde muziek zonder grenzen, Internetradio -

Radio Mukambo

Vanaf nu zendt DeWereldMorgen.be iedere week Radio Mukambo uit, een uurtje muziek uit alle hoeken van de wereld. Elke uitzending wordt aan elkaar gepraat door Benjamin Tollet, aka Benjaflor, en heeft een album van de week, een concertagenda en zit vol globale sounds die het onmogelijk maken om te blijven zitten.

donderdag 29 september 2011 16:10
Spread the love


doc

Download

Playlist

 1. Dona Cila do Côco – Jontando Côco
 2. Chico Science & Nação Zumbi – Macô
 3. Imperial Tiger Orchestra – Shinet
 4. Mrecan Dede – Mercanistan
 5. Mixtuur – Queskia
 6. Xamanek – Llamame
 7. Conjunto Ngonguenha – É dreda ser Angolano
 8. Chinese Man – Pandi Groove
 9. Imperial Tiger Orchestra ft. Bethelem Dagnachew – Tirulegn
 10. La Revuelta – Mamita
 11. El Remolon – La Guajira
 12. Blitz the Ambassador – Akwaaba

Cd van de week: Imperial Tiger Orchestra – Mercato

Mukambo is een toevluchtsoord voor vrijgevochten slaven in het Braziliaanse woud. Radio Mukambo is het asiel voor al diegenen die de pop/rock/electro-dictatuur willen ontvluchten, een plaats waar de grooves uit de vier hoeken van de wereld samenvloeien!

Vanuit Brussel brengt Radio Mukambo op Groovalización (www.groovalizacion.com, een internetradio die 24u/24 wereldmuziek uitzendt) vette afrosounds en veel world fusion met slechts één doel voor ogen: bewijzen dat wereldmuziek cool is! We zijn verzot op genres die zich vermengen om te komen tot gemetisseerde muziek zonder grenzen.

Radio Mukambo is er ook om aan te tonen dat Brussel een fantastische stad waar het krioelt van culturele activiteiten. Wereldmuziek is alom aanwezig met groepen uit de hele wereld die echt ontdekt moeten worden.

Elke uitzending heeft een album van de week, een concertagenda en zit vol globale sounds die het onmogelijk maken om te blijven zitten! En we blijven trouw aan de slogan van de pionnier van de Yoruba-funk/highlife-jazz fusie: “Music is the weapon of the future” (Fela Anikulapo Kuti). Die toekomst bevindt zich in Mukambo!

take down
the paywall
steun ons nu!