Oxfam trailwalker bracht 488.000 euro op

De vierde editie van de Oxfam Trailwalker blijkt een schot in de roos. Zowel de deelnemers, supportersploegen als de organisatie kunnen terugblikken op een geslaagde editie.

zondag 28 augustus 2011 14:00
Spread the love

Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2011 vond de vierde Belgische editie plaats van de Oxfam Trailwalker. Oxfam Trailwalker is een unieke uitdaging om armoede en onrecht uit de wereld te helpen.

Duurzame landbouw

Men doet dit met een wandeltocht in teamverband van honderd kilometer door de Hoge Venen. De teams zijn samengesteld uit vier personen die samen het traject afleggen in maximum dertig uur. Elk team verzamelt tijdens de tocht minstens 1.500 euro ten voordele van projecten van Oxfam-Solidariteit rond duurzame landbouw in het Zuiden en het Noorden. Traditiegetrouw vond ook deze editie plaats in een van de mooiste natuurgebieden van België: de Hoge Venen.

Aplanos Team

Dit jaar namen ruim 220 teams deel aan deze uitdaging. Terwijl het eerste team, het Aplanos Team, de finish bereikte na amper 11 uur, 32 minuten en 22 seconden, hadden de meeste stappers nog een 40-tal km voor de boeg. Om zondag 28 augustus bereikte het laatste team de finishlijn. In totaal brachten 694 deelnemers van de 880 die waren ingeschreven de tocht tot een goed einde en haalden ze samen 488.000 euro op voor projecten van Oxfam-Solidariteit. Om dit evenement in goede banen te leiden kon er gerekend worden op de enthousiaste inzet van 250 vrijwilligers. Supporters meegerekend bracht Oxfam Trailwalker uiteindelijk 2.500 mensen op de been.

Vlekkeloos

“We kunnen dus terugblikken op een zeer geslaagde editie dankzij de vele enthousiaste vrijwilligers, de meer dan duizend supporters en de vlekkeloze organisatie,” zegt Stefaan Declerq, de Algemeen Secretaris van Oxfam-Solidariteit België. “We wensen eveneens de regering van de Duitstalige Gemeenschap, de stad Eupen, het Rode Kruis en onze sponsors te bedanken voor hun onontbeerlijke steun. Het engagement van al deze mensen bewijst eens te meer dat een andere wereld mogelijk is”.

De vijfde editie is gepland tijdens het weekend van 25 en 26 augustus 2012.

 

take down
the paywall
steun ons nu!