Nieuws, Cultuur, België, Muziek, Pukkelpop, Sebadoh -

Sebadoh brengt passend eerbetoon aan Pukkelpop

zaterdag 20 augustus 2011 22:41
Spread the love

Geen grote speech, geen overbodige akoestische nummers. Enkel goede muziek. Een kleine duizend mensen konden met een mooie zomeravond als backdrop genieten van de lo-fi pioniers op een geïmproviseerd podium. Met dank aan Democrazy, DOK en uiteraard de band zélf, die gratis speelde.

Sebadoh bracht een lange set voor de fans en voor iedereen die erbij wou zijn. Pukkelpopgangers incluis.

Veel media-aandacht ging dan ook naar die laatste groep, hoewel het publiek voornamelijk bestond uit regelmatige DOK-gangers. Het optreden vond dan ook plaats op het DOK-strand, een oud industrieterrein in Gent. 

De meeste bekende nummers van de band passeerden de revue, en het was vooral de bedoeling om de muziek voor zich te laten spreken. De band had wel nog enkele mooie woorden over voor België en in het bijzonder Pukkelpop:

“Dit was één van onze favoriete festivals. We komen hier spelen omdat we het erg vinden wat er gebeurde, en omdat België en Pukkelpop ons nauw aan het hart liggen.”

“We zijn één van de slechtste festivalbands op aarde, en toch werden we jaar na jaar uitgenodigd om op Pukkelpop te spelen. Het was één van de weinige plaatsen waar we ons begrepen voelden. We hebben er veel vrienden gemaakt, en het was een festival waar je vanalles kon ontdekken. Het zou erg spijtig zijn mocht het ophouden te bestaan.”

take down
the paywall
steun ons nu!