Nieuws, Samenleving, België, Antwerpen, Student, Functiebeperking, SIHO, The LINK Network -

LINK zoekt inclusie in hoger onderwijs

dinsdag 5 juli 2011 18:05
Spread the love

ANTWERPEN – “De enige functiebeperking in hoger onderwijs is de tegenzin om te veranderen.” Dat is het uitgangspunt van de tweedaagse conferentie die The LINK Network organiseert in Antwerpen op 5 en 6 juli.

The LINK Network bestaat uit organisaties, onderwijsinstellingen, professionals op het gebied van functiebeperkingen, academici, studenten en andere geïnteresseerden, die allen hetzelfde doel delen: de volledige inclusie van studenten met een functiebeperking in het hoger onderwijs.

Twee dagen lang gaan zij op zoek hoe deze inclusie bereikt kan worden, maar wordt er vooral gekeken naar en geleerd van elkaar.

170 deelnemers uit 23 landen leggen hun ervaring op tafel om aldus zowel op nationaal als Europees vlak voort te werken aan inclusie.

The LINK Network wordt momenteel georganiseerd door zes organisaties: AHEAD uit Ierland, Handicap + Studie uit Nederland, DSIS uit Slovenië, de universiteit van Stockholm uit Zweden, Universell uit Noorwegen en het SIHO uit België.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!