Nieuws, België, Gent, Brussel -

Feest op de laatste trein

zondag 12 juni 2011 12:46
Spread the love

De NMBS kondigde op 21 mei aan dat de laatste trein Brussel-Oostende van 0u27 tijdelijk afgeschaft wordt.

Wegens werken in Denderleeuw, die vooral ‘s nachts gebeuren, neemt men de beslissing de trein voor zeker een half jaar niet te laten uitrijden. Met het oog op besparingen is de vrees reëel dat de trein definitief afschaft wordt.

De rit stond dagelijks garant voor 80 tot 200 vooral jonge reizigers die per spoor huiswaarts keerden na een avondje Brussel.

Om de allerlaatste trein een welverdiende uitvaart te geven, organiseerde de jongerenafdeling van Groen! een feestje.

Een zestigtal enthousiastelingen verzamelden zich op perron twee van Brussel-Centraal. De feestwagon hing vol slingers, er speelde live-muziek, er werden pintjes gedronken en sommigen waagden zich zelfs aan danspasjes.

Een uniek fenomeen voor een trein waar normaal hoofdzakelijk op geslapen wordt.

Met de actie klaagt Jong Groen aan dat de NMBS een waardig alternatief moet bieden voor de auto, en dat nachttreinen daar een essentieel onderdeel van vormen. De feestvierders willen dus net méér laatavondtreinen en niet minder.

Wordt hopelijk vervolgd!

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!