Nieuws, Kenia, Klasse, Beach Boys, Yeff 2011, 6556 kilometer, Maks!, Lamu, YEFF!, Watmet, YEFF! 2011 - Wouter Vanmol, Jo Valvekens

Noem ons geen ‘beach boys’

Noem ons geen ‘beach boys’
dinsdag 24 mei 2011 16:51

Getbasic/DeWereldMorgen.be is de Belgische partner van YEFF! Iedereen tussen 17 en 29 jaar die een fictiefilm, reportage of documentaire realiseerde over culturele diversiteit, kon zijn of haar film inzenden. 4 jonge filmmakers worden in juli uitgenodigd op het 10-daagse YEFF! filmforum in Slovenië.

Eén van deze filmmakers is Wouter. Hij trok voor het jongerenblad Maks! naar Kenia. Op het eiland Lamu, een rustig visserstadje met een moslimbevolking, kwam hij in contact met zogenaamde ‘beach boys’.

Deze jongeren stoppen, meestal wegens geldgebrek, met studeren en proberen te overleven door romantische boottochten aan Europese toeristen te verkopen. Door hun eigen gemeenschap worden ze echter vaak met een scheef oog bekeken.

take down
the paywall
steun ons nu!