Cultuur, Stampmedia, Genk, Milow, Jeugdcentrum rondpunt 26, Ellen Steegen -

Milow laat Genk proeven van nieuw album

Op donderdag 21 april testte Milow zijn nieuwe album ‘North & South’ uit op het Genkse publiek in jeugdcentrum Rondpunt 26. Het voorprogramma werd verzorgd door de 16-jarige Limburgse singer-songwriter Ellen Steegen.

maandag 25 april 2011 17:10
Spread the love

De ‘Limburgse Selah Sue’ gaf het startschot van de avond. Zichzelf begeleidend op akoestische gitaar bracht Steegen iedereen in een jazzy sfeer. “Ik vind het spannend om vlak voor Milow op te treden”, vertelt Steegen. “Ik ben zelf fan en haal inspiratie uit zijn muziek. Het is super dat ze mij vragen voor zijn voorprogramma. Dat had ik nooit verwacht!”

Spannend

Fans van Milow moesten drie jaar wachten op het nieuwe album ‘North & South’. “Ik schreef en nam alle nummers op tijdens vrije momenten gedurende de vorige tour”, vertelt Jonathan Vandenbroeck alias Milow. “Ik ben spontaan te werk gegaan, want tijd om ergens lang over na te denken was er niet.”

De try-out zorgde voor zenuwen bij Milow. “Dit was de generale repetitie voor de tournee”, zegt Vandenbroeck. “Dat maakt het wel spannend.”

Werk aan de (muziek)winkel

Milow is nog niet volledig tevreden over de nieuwe show. “We zoeken nog naar de juiste setlist, overgangen en tempo’s. Het was nog niet altijd perfect, maar ik heb enorm genoten van deze avond. Een fantastisch publiek.”

Overtuigd

Waarom moet iedereen een ticket kopen voor Milows nieuwe concert? “Mensen moeten niet komen kijken, natuurlijk”, vertelt Vandenbroeck. “Ik doe mijn best om iedereen een fantastische avond te bezorgen. Dat maakt elk optreden anders. Ik verlaat het podium niet voor iedere toeschouwer overtuigd is.” Was Genk vanavond overtuigd? “Dat kan ik best aan jullie vragen”, grapt hij. Aan de decibels van de fans te horen, leek het album alvast aan te slaan.

© 2011 – StampMedia – Tekst: Marieke Stulens, Foto: Boumediene Belbachir

take down
the paywall
steun ons nu!