Verslag, Nieuws, Politiek, België -

Socialistische vakbond maakt tweedagse rondrit langs acht partijhoofdkwartieren

Zo'n 100 militanten van de socialistische bediendecentrale BBTK en de Algemene Centrale trekken twee dagen lang langs de hoofdkwartieren van de politieke partijen. Zij willen hun mening kwijt over het regeringsvoorstel rond het IPA waarover binnenkort gedebatteerd wordt in het parlement. De vakbond houdt daarmee de druk op de ketel na de actiedag van 4 maart.

woensdag 16 maart 2011 15:45
Spread the love

Woensdag krijgen de Franstalige partijen PS, MR, Ecolo en CDH vier bussen met vakbondsmilitanten van BBTK en AC over de vloer. Donderdag zijn SP.A, Groen!, Open VLD en CD&V aan de beurt. N-VA laten de vakbonden links liggen.

“Het geheel blijft in wezen problematisch”, zo beoordelen BBTK en AC het bemiddelingsvoorstel van de regering dat er kwam nadat twee vakbonden (ABVV en ACLVB) het interprofessioneel ontwerpakkoord hadden weggestemd.

De vakbond blijft het moeilijk hebben met de maximale loonmarge van 0,3 procent. Ook de te langzame harmonisering van de statuten van arbeiders en bedienden zorgt voor onvrede. “De verbetering voor arbeiders is miniem, verloopt traag en wordt grotendeels betaald door de gemeenschap. De inlevering voor bedienden lijkt dan weer beperkt, maar de gekozen richting is duidelijk: bedienden zullen in de toekomst steeds minder goed beschermd zijn tegen ontslag”, klinkt het.

take down
the paywall
steun ons nu!