Nieuws, Wereld, Politiek, Verenigde Staten, Wisconsin -

Parlement Wisconsin nog altijd bezet en parlementsleden blijven ondergedoken

Ongeziene taferelen in de Verenigde Staten. In de staat Wisconsin is het parlement nog altijd bezet om te vermijden dat er een antivakbondswet wordt goedgekeurd, onderstaande video leidt u rond. Zaterdag is opnieuw massaal betoogd tegen die wet, door meer dan 100.000 mensen. En de democratische senatoren van Wisconsin blijven ondergedoken.

maandag 28 februari 2011 15:43
Spread the love

Het plan van de Republikeinse gouverneur om de overheidsvakbonden het leven onmogelijk te maken, is goedgekeurd door het parlement. Maar in de senaat is dat niet mogelijk omdat er minstens één democratische senator aanwezig moet zijn voor een geldige stemming.

De democratische senatoren zijn daarom allemaal de staat uit gevlucht en ondergedoken om te beletten dat ze worden opgepakt. Zo mislukten de pogingen van de politie om hen thuis bij de kraag te vatten.

Bekijk de rondleiding door het parlement van Wisconsin

Alhoewel de vakbonden van politie en brandweer niet zijn geviseerd door de nieuwe wet, hebben vele brandweerlieden en politiemensen zich aangesloten bij het protest.

Voor de Amerikaanse vakbondsbeweging staat er heel veel op het spel in Wisconsin. Hier wil ze de voortdurende aanvallen op het recht op vakbondsvrijheid, op de fundamentele vrijheid van mensen om zich te verenigen, een halt toeroepen.

Hieronder kan u een merkwaardige videoreportage bekijken met een rondleiding doorheen het bezette parlement van Wisconsin. Veel kijkplezier.

take down
the paywall
steun ons nu!