Verslag, Sociale zekerheid, Wereldrecord, Frietrevolutie, Platform Niet in Onze Naam, SHAME-betoging -

Frietrevolutie op de Antwerpse Groenplaats

donderdag 17 februari 2011 21:17
Spread the love

Op 17 februari hadden in verschillende Belgische studentensteden acties plaats naar aanleiding van het wereldrecord regeringsvormen dat volgens sommigen op die dag werd gebroken. De organisatoren hebben het over een frietrevolutie, “omdat frieten een symbool van ons land zijn”. Ze gaan niet akkoord met de huidige gang van zaken in de Belgische politiek. In tegenstelling tot de SHAME-betoging van 23 januari schuilt er ditmaal wel een politieke boodschap achter de acties. De initiatiefnemers willen België samenhouden en eisen een federale kieskring. Daarnaast willen ze de federale sociale zekerheid verdedigen. De initiatiefnemers behoren tot de pas opgerichte jongerenafdeling van het platform “Niet in Onze Naam”.  Enkele sfeerbeelden.

take down
the paywall
steun ons nu!