Antwerpen, Stampmedia, Sandra Govers, Cathy Berx, Heldendaad, Medaille, Provincie Antwerpen, Hoevenen -

Sandra Govers (15) krijgt medaille voor moedige daad

ANTWERPEN - Sandra Govers (15) uit Hoevenen ontving op 16 februari het Burgerlijk Ereteken voor Moed en Zelfopoffering uit handen van de Antwerpse gouverneur Cathy Berx. In oktober 2009 redde ze haar ouders en zus na een ongeval uit de wagen. De kersverse heldin 1ste klasse wordt deze maand 16.

woensdag 16 februari 2011 17:20
Spread the love

In aanwezigheid van haar familie, de burgemeester van Stabroek, Alida De Bie (CD&V) en schepen Raf Engels (Open VLD) ontving Sandra Govers de Burgerlijke Medaille eerste klasse, in naam van de koning.

Volgens provinciegouverneur Cathy Berx wordt zo’n medaille niet vaak toegekend. Sandra Govers vindt het naar eigen zeggen een hele eer.

Over kop

Op 30 oktober 2009 reed een voertuig de auto van het gezin-Govers aan op de expresweg N49 van Antwerpen naar de kust, ter hoogte van Eeklo. Hun auto ging enkele keren over kop en belandde in de berm. Sandra bevrijdde zichzelf, haar jongere zus en haar moeder. Ook haar vader kon ze bevrijden.

Ze had een vrachtwagenchauffeur tegengehouden en de hulpdiensten verwittigd. “Ze belde zelfs naar school om te zeggen dat ze niet zou komen”, glimlacht Cathy Berx.

Voor die moedige daad krijgt ze nu dus een medaille. Gouverneur Berx praat na de plechtigheid wat na met de familie over het ongeluk en over school. Vader Leo Govers vertelt nog dat de vrouw, die het ongeluk veroorzaakte omdat ze aan het bellen was, uitstapte, maar gewoon voort bleef bellen.

Dienstbare burgers

Sandra gaf aan dat ze graag in contact zou komen met de vrachtwagenchauffeur die stopte bij het ongeluk om te helpen. Ook de vrouw die halt hield aan de overkant en voor hen de drukke expresweg overstak, zou ze graag nog eens ontmoeten.

© 2011 – StampMedia – Nele Lauryssen

take down
the paywall
steun ons nu!