Op de trappen van de Beurs riepen de betogers leuzen als "Moubarak dégage", "Nous sommes tous des Egyptiens" en "Egypte, solidarité!".  De betogers willen net als de opposanten in Egypte, het vertrek van Moebarak en ze eisten ook een sterker signaal van Europa tegen deze dictator.  Egyptische - , Palestijnse - en Tunesische vlaggen kleurden de Beurs zwart, rood, wit, en groen.

Tegen 18 uur werd de actie afgerond.

De volgende afspraak is op zondag, 6 februari, om 14 uur aan het Brusselse Noord-station (zie link onderaan).


http://www.vrede.be/component/jevents/icalrepeat.detail/2011/02/06/640/61%7C62%7C111%7C116/MDE2NDVkOTczZjNiM2M5MjIwOGU3NmUxNjk2ZGQ5ODc=.html

 

Nieuws, België -

Fotoverslag: Solidariteitsactie met opstanden in Egypte & Tunesië

zaterdag 5 februari 2011 12:38
Spread the love

Brussel — Op vrijdag, 4 februari, kwamen een honderdtal betogers en sympathisanten van de recente volksopstanden in Egypte en Tunesië samen aan de Brusselse beurs. Met de actie willen ze hun steun betuigen aan de revolterende bevolking van deze landen. De actie werd o.a. gesteund door organisaties als intal, Vrede vzw, Viva Palestina, etc.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!