Verslag, Nieuws, België, Armoede, Lokaal, Gent, Gent, Spitaalpoortstraat, Kraakactie -

Stad Gent sluit gas af bij krakers Spitaalpoortstraat

woensdag 5 januari 2011 17:29
Spread the love

De stad Gent heeft woensdagvoormiddag de gasaansluiting afgesloten in de Spitaalpoortstraat in Gent. Een groep krakers heeft er een aantal oude leegstaande huisjes opengesteld om daklozen op te vangen. Volgens het stadsbestuur is de gasinstallatie in de huisjes niet veilig en werd daarom de gaskraan dichtgedraaid. De actievoerders spreken echter van pesterijen omdat ze zelf al hadden aangegeven om de huisjes weer conform de wetgeving te maken. Nu zullen ze een flinke som mogen op tafel leggen om de gasaansluiting weer te laten openen.

De actie kreeg al enige aandacht van de media, die ook vandaag weer aanwezig was. Lokale politici zoals Elke Decruynaere (Groen!) kwamen ter plaatse. De actievoerders lieten de werklui van Eandis ongestoord hun werk doen en belegden een vergadering om te kijken hoe het verder moet. Alles verliep vreedzaam. 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!