Stampmedia, Antwerpen, CAW metropool, Filosofische flik, Bert gorissen, Koen de vylder -

‘Filosofische flik’ doet broek af voor welzijnswerkers

‘Filosofische flik’ doet broek af voor welzijnswerkers
donderdag 14 oktober 2010 15:15

Kan een combinatie van sociaal werk en cultuur de wereld redden? Koen de Vylder, directeur van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW Metropool), ontdekt samen met alle hulpverleners uit Groot Antwerpen het antwoord op die vraag uit de mond van een halfnaakte politie-inspecteur.

Van alle workshops die sociaal werk en cultuur combineren – theater, hiphop, inleeftochten door de stad – springt de spektakelshow van Bert Gorissen, een Brusselse politie-inspecteur, het meest in het oog. “Ik woonde en werkte zesentwintig jaar als dierenarts en consulent in Afrika. Elk jaar verergerde de situatie. Het enige dat verbeterde, was mijn loon. Ik was het beu, en ben politie-inspecteur geworden.”

Gorissen heeft zijn ervaringen uitgewerkt in een kleine show getiteld ‘De Filosofische Flik’. In naam van de wetenschap trekt hij stoutmoedig zijn broek naar beneden om de paringsdans van de pauw na te bootsen. “Ik probeer de agressie in de maatschappij aan de hand van dieren te verklaren. Als twee koraalvisjes in één bokaal zwemmen, worden ze agressief. Als twee verschillende culturen elkaar moeilijk begrijpen, is dat niet anders.”

© 2010 – StampMedia – Vincent Van Nauw en K. Laura Liems

take down
the paywall
steun ons nu!