ABVV: “Aanpak No Border-activisten onaanvaardbaar”
Verslag, Nieuws, België, No Border Camp -

ABVV: “Aanpak No Border-activisten onaanvaardbaar”

ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw en algemeen secretaris Anne Demelenne schreven een brief aan burgemeester van Brussel Freddy Thielemans na de arrestatie van 289 activisten voor en tijdens de Europese betoging. "Wij betreuren dat er potige interventies waren tegen betogers die de openbare orde totaal niet verstoorden."

woensdag 6 oktober 2010 22:52
Spread the love

“Er is geen enkele reden om de toegang te ontzeggen [tot syndicale betogingen] aan mensen die geen enkele inbreuk pleegden, geen enkele misdaad, onder het voorwendsel dat ze niet beantwoordden aan het profiel van de ‘goede betoger'”, schrijven De Leeuw en Demelenne aan burgemeester Thielemans.

“Het ABVV kan zich niet neerleggen bij de repressie waar militanten die voor alternatieve en niet-gewelddadige actie- en expressiemethodes kiezen, steeds vaker het slachtoffer van worden. Als democratische vakbond onderschrijven wij niet het amalgaam dat men maakt tussen militanten en gevaarlijke relschoppers.”

De Leeuw en Demelenne vragen burgemeester Thielemans om rekening te houden met die ongerustheid over de democratische vrijheden. Burgemeester Thielemans is als burgemeester verantwoordelijk voor de politiediensten van de stad Brussel.

take down
the paywall
steun ons nu!