mediActivista

De vijftig vredesactivisten van Vredeactie hadden vanmiddag netjes tickets gekocht en stapten de toren op. Eenmaal boven, werd de lift geblokkeerd en de smalle toegangstrap bezet.

Ze hingen grote spandoeken en rouwlinten op tegen de oorlog in Afghanistan. "De rouwlinten verwijzen naar de meer dan 10.000 slachtoffers die ondertussen zijn gevallen door de oorlog in Afghanistan", aldus Vredesactie Gent. Daarom duurde de bezetting 10.000 seconden.

"Verschillende Europese landen zijn al jaren betrokken bij de zinloze militaire operatie in Afghanistan, die vooral leidt tot massaal veel burgerslachtoffers en een verdere verarming van het land. België heeft er nog steeds troepen en gevechtsvliegtuigen. We kunnen niet toestaan dat de voorbereidingen van dit soort oorlogen ongestoord voortgaan vanuit onze Vredesstad", zo klonk het.

Nieuws, Samenleving, België, Vredesactie, Gent, Actie, Bezetting, Gent -

Vredesactivisten bezetten Gentse Belfort

zondag 19 september 2010 17:24
Spread the love

GENT- Enkele tientallen vredesactivisten hebben een tijdlang het Belfort bezet. De actie was vooral gericht tegen de oorlog in Afghanistan.

take down
the paywall
steun ons nu!