Cultuur, Stampmedia, Bart De Pauw, De Helaasheid der Dingen, Felix Van Groeningen, film, Kenneth Vanbaeden, Koen De Graeve, oostende, Vlaamse Filmprijzen, Wouter Hendrickx -

De Helaasheid der Filmprijzen

De Helaasheid der Filmprijzen
zaterdag 11 september 2010 11:05

Onder leiding van juryvoorzitter Bart De Pauw werden de eerste Vlaamse Filmprijzen uitgereikt in het kursaal van Oostende. De Helaasheid der Dingen was het grote prijsbeest van de avond met 5 beeldjes. Acteurs Koen De Graeve, Wouter Hendrickx en Kenneth Vanbaeden werden elks beloond voor hun vertolking in de film.

Het stond in de sterren geschreven dat De Helaasheid der Dingen veel prijzen zou wegkapen. Na het internationale succes, de sterke boxofficecijfers en de lovende publiekswaardering kwam deze prijzenregen enkel bij filmmaker Felix Van Groeningen als een verrassing. “Toen ik hier aankwam had ik dit niet verwacht. Ik ben heel verrast. ” zei de regisseur na afloop, “want we leken wel de gedoodverfde winnaar, maar er bestaat altijd evengoed de kans dat je met lege handen naar huis gaat.”

© 2010 – StampMedia – Yves Torbeyns en Ken de Kort

take down
the paywall
steun ons nu!