Personeel CBE Leuven-Hageland voert actie
Verslag, Nieuws, België, Lokaal -

Personeel Open School Leuven-Hageland hervat het werk

Het ontslag van twee secretariaatsmedewerkers op de Open School Leuven-Hageland leidde tot een staking die vier dagen duurde. Vandaag hervatte het personeel het werk. Dit wil echter niet zeggen dat het probleem is opgelost. “Indien er geen sociale bemiddeling komt, zal het personeel zich beraden over verdere acties”, zegt Lin Pauwels, vakbondsafgevaardigde CBE Leuven-Hageland.

dinsdag 7 september 2010 16:49
Spread the love

De fusie tussen het Centrum voor Basiseducatie Leuven en Hageland in 2008 leidde tot spanningen op directie- en secretariaatsniveau. “Doordat de directie ineens haar functie moest delen en beide secretariaten moesten samenwerken, zijn er spanningen en conflicten ontstaan. Toch had men die problemen kunnen oplossen mits begeleiding”, zegt Lin Pauwels.

Het is vooral de manier waarop de Raad van Bestuur dit conflict heeft opgelost dat op onbegrip stuit bij het personeel. Het ontslag van twee medewerkers is een drastische maatregel en druist volgens Pauwels helemaal in tegen de geest van overleg en transparantie die altijd in Open School heeft geheerst. “Secretariaatsmedewerkers met een lange en gewaardeerde staat van dienst zijn zonder ernstige grond ontslagen.”

Momenteel zijn er sollicitaties bezig om een nieuwe secretariaatsmedewerker in dienst te nemen. De twee directies zouden een andere functie krijgen en er zou een algemeen directeur komen.

Het personeel vraagt om externe bemiddeling. De Raad van Bestuur krijgt tot vrijdagnamiddag de tijd om te reageren. Indien het personeel geen positief antwoord krijgt, zal het zich beraden over verdere acties.

take down
the paywall
steun ons nu!