Verslag, Cultuur, Batakamp, Roger Vangheluwe, Cirq -

|Video| ‘Circus Vangheluwe’ overstelpt door persmeute

|Video| ‘Circus Vangheluwe’ overstelpt door persmeute
dinsdag 20 juli 2010 12:45

Uitgejouwd worden omdat je geen witte tennissokken aan hebt. Dat kan je overkomen indien je het Batakamp betreedt. Batakamp van vzw CirQ tast dit jaar de grenzen van humor af.

Eén van de kinderacts op Batakamp is ‘Circus Vangheluwe’. Deze voorstelling veroorzaakte de afgelopen week een heuse commotie. Om te controleren of de kinderen er binnen mogen, moeten ze eerst tussen de benen lopen van een houten clown, met het gezicht van de ontslagen bisschop Roger Vangheluwe.

Maandag was er een hele persmeute opgedaagd om in deze komkommertijd uitgebreid verslag te uit te brengen van de voorstelling. En ook de politie kwam er, na een klacht van de organisatie ‘Art for Children’, een kijkje nemen.

Na de voorstelling kwamen de kinderen die de voorstelling bijwoonden, met een lolly en een zwijgattest naar buiten. Eén van de organisatoren grapte: “Dank u, dames en heren van de pers, zonder u was dit niet mogelijk geweest”.

Het Gentse parket liet maandagavond weten dat er geen strafbare inbreuken zijn vastgesteld bij de kindervoorstelling.

Batakamp kan je nog tot 27 juli meemaken op de Gentse Feesten in de Willem de Beersteeg van 15 tot 24 uur.

Reportage: Greet Brauwers en Zoë Catsaras

take down
the paywall
steun ons nu!