Actievoerders ketenen zich vast aan asielcentrum 127 tris
Nieuws, Samenleving, België, Actie, Vluchtelingen, Steenokkerzeel, Gesloten centra, Dossier:vluchtelingen -

Actievoerders ketenen zich vast aan asielcentrum 127 tris

zaterdag 26 juni 2010 23:00
Spread the love

STEENOKKERZEEL – Vrijdag hebben enkele tientallen actievoerders de bouwplaats in Steenokkerzeel geblokkeerd waar een nieuw gesloten centrum voor asielzoekers wordt gebouwd. Ze hebben zich vastgeketend aan de poort zodat er geen vrachtwagens of auto’s meer door kunnen.

“We zijn sinds 5 uur vanochtend bezig met de blokkade van een bouwterrein van een nieuw detentiecentrum”, zegt actievoerder Alex Wauters.

De manifestanten protesteren tegen het Europese migratiebeleid en het opsluiten van mensen zonder papieren. “Wij willen dat de oorzaken worden aangepakt, namelijk de ongelijkheid”, luidt het bij de actievoerders.

take down
the paywall
steun ons nu!