De getuigenis van een ex-gedetineerde die het allemaal meemaakte, greep iedereen aan door de eenvoud en herkenbaarheid ervan. Hoe anders is het leven 'buiten', hoe anders de reactie van de medemens, hoe verwarrend en bevreemdend. Een nieuwe start met een haast lege batterij en een weg vol valkuilen.

Welzijnswerkers en opvangorganisaties hebben ontoereikende middelen om te voldoen aan deze noden. De terugkeer naar de maatschappij is dan ook vaak een ontmoedigende ervaring voor de ex-gedetineerden. Als ze de weinige kansen die ze hebben niet grijpen, dreigt het spook van de armoede en sociale uitsluiting. 

 

Verslag, Nieuws, Samenleving, België, Antwerpen, Lokaal, Stop Armoede Nu !, Antwerpen -

Ex-gedetineerden vaak slachtoffer van armoede

dinsdag 22 juni 2010 03:49
Spread the love

ANTWERPEN — Elke maand voert het platform Stop Armoede.nu actie aan het Antwerpse stadhuis, met telkens een ander thema. Deze maand stond de actie in het teken van de ex-gedetineerden. Velen onder hen komen immers na het uitzitten van hun straf in een uitzichtloze situatie door een schamel inkomen dat de levensduurte amper volgt en door de verminderde kansen op de arbeidsmarkt.

take down
the paywall
steun ons nu!