mediActivista

 

Het ACV wil 18 juni uitroepen tot de jaarlijkse dag van de schoonmaak. Wat op secretaressedag kan voor de secretaresses, moet immers ook kunnen voor schoonmakers en schoonmaaksters.

Bram Hollanders van ACV Voeding en Diensten wil vandaag vooral een positieve boodschap brengen. "Er werken momenteel meer dan 200.000 mannen en vooral vrouwen in de schoonmaaksector. Dat is meer dan in sectoren als bouw, voeding of metaal, maar niemand spreekt over hen. Ze worden vaak met de nek aangekeken, terwijl ze de vuilste maar essentiële jobs moeten doen in het bedrijf, en vaak in ongezonde en onveilige omstandigheden moeten werken. Daarom willen we hen vandaag ook eens in de kijker zetten. We willen meer respect vragen voor hun werk," aldus Bram.

Nieuws, Samenleving, België, Antwerpen, Lokaal, ACV, Actie, Antwerpen, Dag van de Schoonmaak -

Haal vandaag schoonma(a)k(st)ers uit het sop

vrijdag 18 juni 2010 16:51
Spread the love

ANTWERPEN — Tientallen militanten van het ACV deelden vrijdagochtend deurhangers, muntjes en affiches uit aan verschillende treinstations tijdens de jaarlijkse dag van de schoonmaak. Met de actie willen ze aandacht vragen voor de werkomstandigheden van het schoonmaakpersoneel en respect voor hun werk. Dewereldmorgen ging een kijkje nemen in Antwerpen

take down
the paywall
steun ons nu!