foto Max Havelaar

 

Verslag, Nieuws, Economie, België -

Fairtrade@Work bereikt 270.000 mensen

Tien bedrijven hebben vrijdag een FairTradeAward gekregen voor hun originele acties of hun engagement op lange termijn op het vlak van FairTrade. De verkiezing is een onderdeel van de actie Fairtrade@Work, die georganiseerd wordt door Max Havelaar. 780 werkgevers namen deel en lieten hun personeel proeven van Fairtradeproducten.

vrijdag 7 mei 2010 16:56
Spread the love

Vorig jaar deden er 200 bedrijven mee aan de actie, dit jaar zijn dat er bijna vier keer zoveel. Zowel overheden als NGO’s en commerciële bedrijven doen mee aan de actie. In totaal bereikt de actie op die manier zo’n 270.000 werknemers.

Bedrijven konden een Award Creativiteit en een Award Impact winnen. De eerste beloont creatieve acties om FairTrade te promoten. De tweede beloont bedrijven die met hun acties een grote impact hebben, bijvoorbeeld omdat ze heel veel werknemers hebben. Zowel heel grote bedrijven als BNP-Paribas Fortis als eenspersoonsbedrijven als Adhoc Communiciations wonnen een award.

“De finale winnaar is natuurlijk de producentenfamilie in het Zuiden”, concludeert Lily Deforce van Max Havelaar. “Het aantal producenten daar is intussen opgelopen tot meer dan één miljoen en de interesse blijft groeien. Vertegenwoordigers van producenten uit Ivoorkust en Paraguay zullen daarom vandaag mee de awards overhandigen. Als via deze campagne meer bedrijven en werknemers FairTrade leren kennen, dan is dat vooral goed nieuws voor hen.”

Award Creativeit:

Adhoc Communication, communicatieadvies, eenpersoonsbedrijf, Brussel
Credal SCRL-FS, alternatieve kredietinstelling, 34 werknemers, Louvain-la-Neuve
Katholieke Hogeschool Leuven, hoger onderwijs, 300 werknemers, Leuven
Stad Brugge, overheid, 1.700 werknemers, Brugge
Sinergiek-Kanaal 127, sociale economie, >50 werknemers, Kortrijk

Award Impact:

Electrabel, Groep GDF Suez, energievoorzieningen, 6.200 werknemers, Brussel
Sodexo, catering & facilities management, 4.000 werknemers, Oudergem
Fair Trade Original, alternatieve handelsorganisatie, 9 werknemers, Bierbeek
Carglass, herstel en vervanging van autoruiten, 700 werknemers, Hasselt
BNP Paribas Fortis, bank, 25.000 werknemers, Brussel

 

 

Voor Fairtrade@Work 2010 werkt Max Havelaar samen met Vacature, La libre Entreprise, HRMinfo.net en DeWereldMorgen.be.

take down
the paywall
steun ons nu!