Manu Claeys en Wim van Hees tijdens persconferentie

 

Wat als de inwoners van Berchem beseffen dat ze met het BAM-traject 19 baanvakken naast elkaar krijgen?

Plannen bestaan niet of worden niet getoond. Uit de documenten van TV SAM blijkt dat er in Berchem, ongeveer ter hoogte van de Jan Van Rijswijcklaan, 19 baanvakken naast elkaar komen.

Dat is één meer dan er aan het Sportpaleis waren voorzien. Wie gelooft dat na tien jaar onderzoek de stedelijke ring nog steeds in de conceptfase zit? Het is zeer onwaarschijnlijk dat er geen plannen zijn. De burgers krijgen ze alleen niet boven tafel.

Samengevat is het dubbelbesluit van de Vlaamse regering: "We behouden het BAM-tracé, maar hoera, hoera, hoera, we gaan de Lange Wapper (misschien) vervangen door een tunnel".

Het referendum ging over het BAM-tracé. Dat is met zestig procent weggestemd. Zowat alle politici hebben beloofd rekening te houden met het referendum. Het resultaat is ... het BAM-tracé.

Voorspelbaar

Woensdag wordt er beslist wie de tunnelversie mag bestuderen: Eurostation of TV SAM? Hier woedt de zoveelste machtsstrijd.

BAM wil dat de opdracht naar TV SAM gaat. Eurostation moet dan onder TV SAM werken. BAM en TV SAM zijn de  protagonisten van het BAM-tracé.

Onder TV SAM is van een onafhankelijk onderzoek geen sprake, zeggen de actiegroepen. De cynici vinden dit volledig voorspelbaar.

Verslag, Nieuws, België, Antwerpen, Lokaal, Lange wapper, Ademloos, Oosterweel, Antwerpen, StRaten-generaal -

“Vlaamse regering was nooit van plan af te stappen van BAM-tracé”

maandag 19 april 2010 22:26
Spread the love

Hoe zit het met de openbaarheid van bestuur in het dossier van de Lange Wapper? Na een maand hebben stRaten-generaal en Ademloos nog steeds de gevraagde documenten niet ontvangen.

Lekken zijn er wel. Eén van die lekken toont aan dat de Vlaamse regering nooit van plan is geweest om af te stappen van het BAM-tracé. Wim van Hees (Ademloos) en Manu Claeys (stRaten-generaal) gaven een persconferentie. 

take down
the paywall
steun ons nu!