Nieuws, Samenleving, Brussel, Lokaal, Molenbeek, Foyer, Sven, Gatz, Marandy -

Wandelen in Molenbeek met Sven Gatz

Wandelen in Molenbeek met Sven Gatz
dinsdag 16 maart 2010 08:55

Sven Gatz (Molenbeek, 1967) is VLD-fractieleider in het Vlaams parlement en een geëngageerde Brusselaar. Aan Molenbeek heeft hij warme jeugdherinneringen.

“M’n moeder hield een bakkerswinkel open aan het kruispunt van de Menenstraat en Zwarte Vijvers. In een wijk waar toen veel West-Vlamingen zich nestelden: migratie is er hier altijd geweest.

Er verandert niks? Er verandert hier net heel veel: deze gemeente is een springplank voor sociale mobiliteit. (…) Alles wordt altijd teruggegooid op een aantal problemen die er natuurlijk wel zijn in oud-Molenbeek, maar er is veel meer. Molenbeek is veel veelzijdiger en complexer dan de meeste mensen beseffen.”

En verder: Gatz over souterrains als zenuwcentra des huizes, over het karton van alle pralinedozen, over de twee ronden van een lokale postbode, over het Mennekesplein en over zijn RWDM, over merkwaardige architectuur en over een oude linde in Scheut, met z’n groene weiden en schitterend panorama

www.foyer.be

take down
the paywall
steun ons nu!