thebittenword.com

 

Nieuws, Wereld, Economie, Landbouw, Voedsel, Biologische landbouw -

35 miljoen hectare voor biologische landbouw in de wereld

Eind 2008 waren 35 miljoen hectare landbouwgrond gecertificeerd voor de biologische landbouw. Dat is bijna evenveel als de volledige oppervlakte van Duitsland. En het is 3 miljoen hectare meer dan in 2007, een stijging dus van bijna tien procent.

maandag 1 maart 2010 15:05
Spread the love

Australië is met 12 miljoen hectare koploper, ver voor Argentinië met 4 miljoen en China met 1,9 miljoen. Het best scorende continent is Oceanië met 35 procent van de biologische landbouwgrond. Dan volgt Europa met 24 procent en Latijns-Amerika met 23 procent. Die twee laatste laten ook de snelste stijging optekenen.

Deze groei is goed nieuws, omdat de wereld nood heeft aan een meer duurzame landbouw. De weg is echter nog heel lang. Er zijn dan wel 1,4 miljoen biologische landbouwers, maar de hele wereld telt bijna duizend keer meer boeren en boerinnen.

take down
the paywall
steun ons nu!