VILVOORDE - Het viaduct van Vilvoorde loopt een stuk over water, toch spreekt niemand over de 'brug' van Vilvoorde .

Of je dit viaduct mooi vindt is een persoonlijke keuze. Het is zeker een knappe technische prestatie. Voor de skyline van een stad kan een dergelijk kunstwerk een plus zijn. Voor de bewoners blijft het een slecht idee. Een autostrade hoort niet in de stad.

Mooie viaducten?

woensdag 23 september 2009 11:09
Spread the love

De Lange Wapper zou Antwerpen op de wereldkaart plaatsen. Volgens velen als de stommiteit van de 21ste eeuw volgens anderen als een baken van architectuur, nog straffer als het justitiepaleis. De Lange Wapper is natuurlijk niet het eerste viaduct in België.

Er is een tijd geweest dat men autostrades in de stad een goed idee vond. Men wou zelfs de autostrade tot aan de Meir in ‘t Stad laten lopen. De huizen die vroeger op de Wapper stonden zijn hiervoor onteigend en afgebroken. De winkelende massa op de Meir zou het alvast geen goed idee vinden. Wereldwijd begrijpen steeds meer steden de overlast van autostrades en viaducten. Ze vervangen ze door tunnels. Onze regering vindt een autostrade door de stad nog steeds een goed idee. Arm Vlaanderen

take down
the paywall
steun ons nu!