Dankzij uw steun zien we de toekomst weer even door een roze bril. DeWereldMorgen.be is voor een groot stuk afhankelijk van lezers die uit sympathie of uit overtuiging maandelijks of regelmatig een som op onze rekening storten.

U was de afgelopen weken met velen om dat te doen. We haalden ruim 22.000€ op. Het helpt om dit jaar niet in het rood te eindigen. Waarvoor dank. En mocht u dat nog niet gedaan hebben, dan kan u nog altijd uw overschrijving maken.

De komende maanden beloven onrustig te worden. De regering-Michel en ook de Vlaamse regering kondigden besparingsplannen aan waartegen de vakbonden storm lopen. De culturele wereld en sociale organisaties verenigden zich in Hart boven Hard.

DeWereldMorgen.be staat klaar om alle facetten van dit protest in beeld en woord te vatten. Er blijft nood aan kritische en onafhankelijke media. Wij gaan er tegenaan en hopelijk zullen we u de komende weken wel ergens – op straat, aan een stakerspost of op een debatavond – tegen het lijf lopen.

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

Vredesactivisten proberen Navo-hoofdkwartier te verzegelen

De bijdrage werd niet nagelezen door een lid van de redactie
zondag 1 april 2012

Vredesactivisten uit heel Europa kwamen op 1 april in Brussel bijeen voor 'Nato Game Over'. Hun bedoeling was om het hoofdkwartier van de NAVO binnen te raken en te verzegelen. "De Navo Game Over" wordt gepresenteerd als "een geweldloze poging om de NAVO te sluiten".

De activisten willen met deze actie protesteren tegen een grote NAVO-top die op 20 en 21 mei 2012 in Chicago plaatsvindt. Staatshoofden en regeringsleiders debatteren er over de militaire interventies van de NAVO. En ze nemen een beslissing over de aanwezigheid van de Amerikaanse NAVO-kernwapens in België en in Europa.

De activisten werden opgewacht door een groot aantal politieagenten en kilometers prikkeldraad.

reageer

Er zijn nog geen reacties op deze video.