Nieuws, Brussel, Vredesactie, Kernwapens, Nato, NATO GAME OVER -

Vredesactivisten proberen Navo-hoofdkwartier te verzegelen

Vredesactivisten proberen Navo-hoofdkwartier te verzegelen
zondag 1 april 2012 20:55

Vredesactivisten uit heel Europa kwamen op 1 april in Brussel bijeen voor ‘Nato Game Over’. Hun bedoeling was om het hoofdkwartier van de NAVO binnen te raken en te verzegelen. “De Navo Game Over” wordt gepresenteerd als “een geweldloze poging om de NAVO te sluiten”.

De activisten willen met deze actie protesteren tegen een grote NAVO-top die op 20 en 21 mei 2012 in Chicago plaatsvindt. Staatshoofden en regeringsleiders debatteren er over de militaire interventies van de NAVO. En ze nemen een beslissing over de aanwezigheid van de Amerikaanse NAVO-kernwapens in België en in Europa.

De activisten werden opgewacht door een groot aantal politieagenten en kilometers prikkeldraad.

take down
the paywall
steun ons nu!