Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Wereldvrouwenmars in Brussel

dinsdag 8 maart 2016
Op 8 maart verzamelen vrouwen in Brussel en laten hun stem horen. Tegen besparingen die vooral de vrouw treffen en met speciale aandacht voor vrouwen op de vlucht. De Wereldvrouwenmars eindigde aan het Rouppeplein.

"Wij hebben daarbij speciale aandacht voor de moeilijke situatie van vrouwelijke vluchtelingen en migranten. Omdat deze vrouwen en hun kinderen tijdens hun vlucht blootgesteld worden aan zelfs extreme vormen van gendergerelateerd geweld: fysiek geweld, verkrachting en seksueel misbruik, prostitutie, ontvoering door netwerken van mensenhandel en soms het risico lopen om zonder papieren te komen zitten… Nochtans wordt in de opvang en begeleiding van vluchtelingen en migranten niet voldoende rekening gehouden met de situatie van deze vrouwen en kinderen. Bovendien bemoeilijken de recente besparingsmaatregelen de werking van de vrouwenorganisaties die steun en omkadering geven aan deze vrouwen in hun strijd tegen seksueel geweld en sociale uitsluiting."

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.