Wereldvrouwenmars in Brussel

Op 8 maart verzamelen vrouwen in Brussel en laten hun stem horen. Tegen besparingen die vooral de vrouw treffen en met speciale aandacht voor vrouwen op de vlucht. De Wereldvrouwenmars eindigde aan het Rouppeplein.

dinsdag 8 maart 2016 15:52
Spread the love
“Wij hebben daarbij speciale aandacht voor de moeilijke situatie van vrouwelijke vluchtelingen en migranten. Omdat deze vrouwen en hun kinderen tijdens hun vlucht blootgesteld worden aan zelfs extreme vormen van gendergerelateerd geweld: fysiek geweld, verkrachting en seksueel misbruik, prostitutie, ontvoering door netwerken van mensenhandel en soms het risico lopen om zonder papieren te komen zitten… Nochtans wordt in de opvang en begeleiding van vluchtelingen en migranten niet voldoende rekening gehouden met de situatie van deze vrouwen en kinderen. Bovendien bemoeilijken de recente besparingsmaatregelen de werking van de vrouwenorganisaties die steun en omkadering geven aan deze vrouwen in hun strijd tegen seksueel geweld en sociale uitsluiting.”

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!