Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Actie: "Kijk, wij zijn Palestijnen"

Een twintigtal Palestijnen trok maandag al dansend door Brussel. Op een achttal veelbezochte plaatsen, dansten ze tot ze er letterlijk bij neervielen.
donderdag 17 juli 2014
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Een twintigtal Palestijnen trok maandag al dansend door Brussel. Op een achttal veelbezochte plaatsen, deden ze een flashmob. Op het ritme van "We are happy" van Manaus creëerden ze een dansvloer gevuld met vrolijkheid op de Brusselse straten en pleinen. Dat geluk hield aan tot er plots een bombardement weerklonk en de dansers gezamenlijk dood op de grond vielen. 

"Wij, de dansers, zijn Palestijns, net zoals de bevolking van Gaza die gebombardeerd wordt. Wij willen leven en plezier maken, net zoals de bevolking van Gaza die nu gebombardeerd wordt door Israël. We willen de humaniteit tonen achter de cijfers van destructie: die 180 Palestijnen die vermoord werden, dat zijn wij. Die 1350 Palestijnse gewonden, dat zijn wij. Die 1,8 miljoen die in terreur leeft uit angst voor wat nog zal komen, dat zijn wij", zo wist Fadi, een van de dansers te zeggen. 

Met deze actie wilde de groep niet enkel sensibiliseren, maar ook oproepen om actie te ondernemen, met name door de Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) campagne te ondersteunen. "Vrede is maar mogelijk als er rechtvaardigheid zal zijn. Een louter staakt-het-vuren verandert niets ten gronde, daarmee is de blokkade niet ontmanteld, gaat de bezetting nog steeds voort en is er geen oplossing voor Palestijnse vluchtelingen", wist Nadia mee te zeggen.

Aan de Belgische politici vraagt de groep om de samenwerkingen met Israël te doorbreken opdat de rechten van de Palestijnen erkend zouden worden door Israël. Aan de bevolking deed het een oproep om mee te stappen in de economische, culturele en economische boycot van Israël.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.