Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu
VIDEO

Gedoodverfde favoriet voor Braziliaanse presidentsverkiezingen houdt huiveringwekkende toespraak

De extreemrechtse Jair Bolsonaro die de favoriet is om zondag tot president van Brazilië verkozen te worden, gaf zondag een hallucinante toespraak voor zijn aanhangers. Het werd een onverhulde aanval op zijn ‘rode politieke tegenstanders’. “Ofwel steken ze de oceaan over, ofwel gaan ze naar de gevangenis”, zei Bolsonaro. De Beweging van Landloze Boeren beloofde hij te behandelen als terroristen.
vrijdag 26 oktober 2018

Bolsonaro haalde in de eerste ronde 46 procent van de stemmen. Zijn tegenstander, Fernando Haddad van de Arbeidspartij, bleef steken op 29 procent. In de laatste peilingen heeft Bolsonaro een voorsprong van 10 tot 18 procent.

Bolsonaro is niet het soort fascist dat een blad voor de mond neemt. Bij hem geen codetaal, maar onverbloemde oproepen tot geweld. “De rode outlaws zullen verbannen worden van ons thuisland. Het wordt een schoonmaakoperatie zoals er nog nooit één geweest is in de geschiedenis van Brazilië”, zei hij zondag tijdens een politieke meeting.

Deze politieke meeting vond plaats op een plein in Sao Paulo. Bolsonara bevond zich zelf in de tuin van zijn huis in Rio De Janeiro, maar sprak zijn aanhangers toe via een telefoonverbinding. “Ofwel steken ze de oceaan over, ofwel gaan ze naar de gevangenis”, zei Bolsonaro over zijn 'rode politieke tegenstanders'. De Beweging van Landloze Boeren beloofde hij te behandelen als terroristen. 

Brazilië is de achtste grootste economie van de wereld en land met één van de laatste grote groene longen van deze planeet. Bolsonara wil de agentschappen die het regenwoud beschermen uitschakelen en pleit voor nieuwe mijnen en economische ontwikkeling van het Amazonewoud.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.