Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

BP koopt grootste Britse laadnetwerk

Oliebedrijf BP heeft Chargemaster gekocht, het grootste Britse laadnetwerk voor elektrische auto’s. Het is volgens sommigen een teken dat de opmars van de elektrische auto als een bedreiging wordt gezien. 
maandag 2 juli 2018

Chargemaster is met meer dan 6500 laadpalen het grootste netwerk in Groot-Brittannië. BP benadrukt dat de overname geen defensieve reactie is, maar dat het in het laden van elektrische auto’s een winstmodel ziet. 

Het bedrijf ziet naar eigen zeggen mogelijkheden en wil al meteen 1200 erg krachtige snelladers plaatsen in zijn tankstations, met een capaciteit 150 kilowatt. 

Bedreiging

BP is niet het eerste oliebedrijf dat lonkt naar de laadinfrastructuur van elektrische auto’s. Ook Shell deed vorig jaar een overname en kocht Het Nederlandse bedrijf New Motion, dat 30.000 laadpalen beheert over heel Europa. 

Waarnemers zien in de overnames een teken dat de oliesector elektrisch transport ernstig begint te nemen. “Grote oliebedrijven als BP zien een dubbele bedreiging in elektrische auto’s”, zegt analist Albert Cheung van Bloomberg New Energy Finance in een reactie in de Britse krant The Guardian. De vraag naar olie daalt, maar ze zien ook het aantal klanten in hun tankstations teruglopen. BP begrijpt die bedreiging en ziet een mogelijkheid om onderdeel te worden van de EV-industrie.”

 

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.