Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Hart boven Hard vult ver van alle media-aandacht moeiteloos acht theaterzalen

Hoe zou het nog met Hart boven Hard zijn, het initiatief van kunstenaars en sociale organisaties tegen de besparingsplannen van de regering-Bourgeois? Springlevend, is de vaststelling na acht geslaagde publieksavonden in alle provincies.
woensdag 22 oktober 2014

Het leek een serieuze uitdaging. Na de drie startavonden in Brussel, Antwerpen en Gent op de dag dat minister-president Geert Bourgeois zijn septemberverklaring voorlas, besloot Hart boven Hard de kleinere steden te veroveren.

En dat lukte. In Brugge, Oostende, Kortrijk, Sint-Niklaas, Turnhout, Mechelen, Leuven en Hasselt zaten de zalen goed tot overvol. Op elk podium waren er geanimeerde gesprekken tussen academici, vertegenwoordigers van sociale bewegingen en kunstenaars en het publiek kreeg de kans mee te discussiëren over de gevolgen van de besparingen en de strategie om die plannen te counteren. In Sint-Niklaas bijvoorbeeld kon Hart boven Hard rekenen op de steun van schrijver Tom Lanoye.

Die mix tussen kunstenaars, academici, vakbonden en kleinere sociale organisaties leek overal goed te werken. 

Onderschat

Zaterdag 25 oktober hoopt, terug in het groot, het evenement Hartslag in Antwerpen opnieuw veel volk bijeen te brengen voor een uitwisseling over de besparingsplannen en het verzet daartegen.

“Laat ons samen betere ambassadeurs worden van HART BOVEN HARD, die een genuanceerd antwoord klaar hebben op de besparingspolitiek – zowel in grote debatten met pakweg VOKA, als in kleine cafébabbels met vrienden. Wij voeden jou, jij voedt mee de beweging”, zo klinkt het bij de organisatoren. 

Dat Hart boven Hard zonder financiële middelen en zonder veel media-aandacht acht culturele centra weet te vullen, is een opvallend feit. Het zou wel eens kunnen dat het protest onderschat wordt.

(foto's: verschillende vrijwillige fotografen, zie ook http://www.hartbovenhard.be/foto/)

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

5 reacties

 • door Robrecht Vanderbeeken op woensdag 22 oktober 2014

  Zowel DS en DM geven blijkbaar liever aandacht aan Karel van eetvelt (unizo) of de ebola-angst... een unieke culturele gebeurtenis als HartBHard in acht huizen tegelijk, het is zelfs geen streepje aandacht waard.

  Opmerkelijk trouwens hoe initiatiefnemer Wouter Hillaert, toch een freelancer die over theater in DS schrijft, voor de eerste bekendmaking van Hart Boven Hard in september moest uitwijken naar DM. DS wou het liever monddood. QED: de conservatieve krachten van de oude media als dienstmaagd van het establishment.

  • door dre op donderdag 23 oktober 2014

   Het zou natuurlijk ook kunnen dat de gewone mens daar geen enkel interesse voor heeft . Maar meer in de huidige crisis en het menselijk leed in west Afrika.....

   • door sam vanderleyden op donderdag 23 oktober 2014

    Ja Dre... Zucht. En hoe is het verder daar in uw toren? (sorry het is moeilijk het niveau van uw reactie te overstijgen)

    • door dre op donderdag 23 oktober 2014

     verontschuldig mij dat ik UW niveau niet haal .... Alhoewel misschien beter zo , ik zou zo niet kunnen leven met zoveel pretentie

 • door Paul Degrande op donderdag 23 oktober 2014

  Mooi! Solidariteit in tijden van verKILling!

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties