De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bouw mee aan (anti)virale samenwerking op de eerste digitale Hart boven Hard-dag
Hart Boven Hard

Bouw mee aan (anti)virale samenwerking op de eerste digitale Hart boven Hard-dag

maandag 11 mei 2020 22:42
Spread the love

 

Hart boven Hard

Ook al houdt een virus ons fysiek op afstand van elkaar, Hart Boven Hard blijft samenkomen. In februari lieten we weten dat de volgende Hart boven Hard-dag op zaterdag 16 mei zou plaatsvinden, en daar houden we ons aan. Alleen zullen we niet in Brussel (behalve voor wiens kot zich in Brussel bevindt), maar digitaal samenkomen.

We blijven samenkomen, want verbinden is onze essentie. We willen er samen voor zorgen dat solidariteit zich viraal verspreidt, en tegelijk zorgen voor een krachtige antivirale werking tegen alle letterlijk of figuurlijk ziekmakende virussen die onze samenleving teisteren.

Omwille van de intensiteit van digitale samenkomsten zal deze Hart boven Hard-dag uitzonderlijk geen volledige dag duren, maar kort maar krachtig van 10:00 tot 12:00. We maken er samen desalniettemin een boeiende en afwisselende bijeenkomst van.

Programma

09:45 Check-in en Opwarmer
10:00 Eerste Plenum
10:30 Eerste break-out in parallelle werkgroepen
  • Werkgroep 1: Wat doet een Samenstraat?
  • Werkgroep 2: (Anti)virale Samenstraten
  • Werkgroep 3: 1 jaar na de verkiezingen – actie 26 mei
  • Werkgroep 4: Zorgen voor de Zorg
10:50 Tweede Plenum
11:10 Muzisch Intermezzo
11:35 Tweede break-out in parallelle werkgroepen
  • Werkgroep 5: Wat na 26 mei – strategie voor de volgende maanden
  • Werkgroep 6: Door to Door
  • Werkgroep 7: Move Your Money
  • Werkgroep 8: Er is wél geld

11:45 Terugkoppeling, samenvatting en afscheid

Meer details over het programma vind je hier.

 

Inschrijven

Zoals bij elke Hart boven Hard-dag vragen we je om in te schrijven als je wil deelnemen. Deze keer vragen we je ook om vooraf aan te geven welke werkgroepen je wil volgen om het opsplitsen in werkgroepen tijdens de digitale sessie vlot te laten verlopen. Als je ingeschreven bent, ontvang je volgende week voor de sessie een deelnemerslink.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!