De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Zaterdag 24 april – Transitiestad Leuven – open dag

Zaterdag 24 april – Transitiestad Leuven – open dag

vrijdag 23 april 2010 20:53
Spread the love

Een namiddag van ideeën en doen, van denken, dromen en durven, … om samen de uitdaging van klimaatsverandering en piekolie aan te gaan ! Met veel plezier nodigen we jullie uit om jezelf onder te dompelen in wat TRANSITIE nu eigenlijk betekent, en vooral: wat het voor jou kan betekenen! Een jaar geleden is het transitie initiatief gestart in Groot-Leuven. Regelmatig organiseren we voordrachten, film-avonden, TransitieCafé en andere activiteiten. Verschillende projecten zijn gaande zoals TuinDelen, Voedsel in de stad, geveltuintjes, permacultuur-workshops, handwerkatelier, kook-ateliers… Thema’s als educatie, energie en transport staan in de steigers. Transitiestad Leuven bestaat uit mensen met zin en energie die in hun buurt en stad een duurzaam leven willen opbouwen. Daarbij werkt Transitiestad Leuven nauw samen met andere verenigingen en organisaties.

Programma
1400u Wat wordt bedoeld met transitie, hoe loopt het in de praktijk in Leuven.
Pauze met standjes, film, foto’s, drankjes en soep
1530u Workshop “lokale veerkracht”
1730u Afronden

Ken je al wat van transitie of heb je weinig tijd, sluit dan aan tijdens de pauze. Voor de kids is er een kinderprogramma voorzien om al spelende te leren over transitie.
De inkom is gratis. 14u – 18u
30CC Romaanse Poort -Brusselsestraat 63 -Leuven


dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!