De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Yusuf Islam

Yusuf Islam

zaterdag 16 juli 2011 15:15
Spread the love

Laatst opgebleven voor de documentaire over Yusuf Islam op Canvas. Yusuf Islam is de huidige naam van zanger Cat Stevens, artiestennaam van Stephen Demetre Georgiou, zoon van een Grieks-Cypriotische vader en een Zweedse moeder, begenadigd en gevierd zanger in de jaren ’70.

De documentaire bleek boeiend om de achtergrond en de betekenis van de zanger te doorgronden en ja hoor Tea for the Tillerman bevond zich ook in mijn platencollectie destijds.  Ik vind de liedjes trouwens nog steeds betekenisvol en mooi.

In 1978 bekeerde Cat Stevens zich tot de islam en werd hij Yusuf Islam.  Hij keerde de muziekindustrie de rug toe en engageerde zich in tal van humanitaire projecten.  Sommige islamitische groeperingen zien in hem de ideale spokesman om de wereld van een positief beeld van de islam te overtuigen.

Ten gevolge van een overhaaste berichtgeving raakte hij betrokken bij de Salman Rushdierel en na 9.11 werd hij gearresteerd als moslimterrorist toen hij in Amerika vrienden wilde bezoeken.
Yusuf Islam vindt in de Koran zicht op de hemel die hij al zocht als zanger.  Een mooi document en een mooie kijk op een mooi mens.

Voor meer informatie, google Yusuf Islam

take down
the paywall
steun ons nu!