De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

WILL “TURA 70” OP 18 DECEMBER IN DE ETHIAS ARENA IN HASSELT

WILL “TURA 70” OP 18 DECEMBER IN DE ETHIAS ARENA IN HASSELT

donderdag 25 november 2010 22:54
Spread the love

2010 Is een bijzonder jaar voor Will Tura want het muziek-icoon viert immers zijn 70ste verjaardag. Bescheiden en in besloten kring viert Will zijn feestje reeds op maandag 2 augustus, maar op zaterdag 18 december staat het grote muzikale feest op het programma! Voor het tweede jaar op rij staat Will Tura in de prestigieuze maar gezellige Ethias Arena in Hasselt. Tura 70 wordt een uniek verjaardagsconcert waarbij het podium gevuld zal worden door 69 mensen – gastartiesten, muzikanten, een gospelkoor, en de grootmeester Will Tura himself. Tickets voor Tura 70 kunnen vanaf Woensdag 3 augustus 2010 om 7u00 besteld worden via http://www.sherpa.be/ of telefonisch via 070 34 50 50.

“Ge zult het nog ver brengen, ventje.” Dit zijn de legendarische woorden van zaliger Bobbejaan Schoepen over de enige echte West-Vlaamse koning van het Vlaamse lied, Will Tura natuurlijk!

Het is haast niet te geloven, maar dat onschuldige ‘ventje’ van toen blaast dit jaar zijn 70 verjaardagskaarsen uit. Een getal dat de rode leidraad wordt van een terugblik op een bewonderenswaardige carrière.

Het begon allemaal met een onschuldige jodelstem, waarmee ‘Tuurke’ reeds op negenjarige leeftijd menig Veurnaars kon bekoren. Al gauw wist hij welke richting in te slaan & besloot Will accordeon, gitaar en pianolessen te volgen. Dat deze keuze hem zoveel geweldige vruchten zou opleveren had hij nooit gedacht. Wanneer Tura in zijn jonge twintiger jaren van zijn stem een grote begeerte maakt met ‘Eenzaam zonder jou’ zit zijn succesverhaal officieel in de lift!

Een prachtige zangcarrière van meer dan 50 jaar vol hits die geen enkele Vlaming onberoerd heeft gelaten juichte hem toe. Van kleinkunst en chanson, tot vrolijke Nederlandse popmuziek en Rock & Roll, zelfs country kon Will niet stoppen. Het moet gezegd zijn, Will Tura is een monument & dat mag niet onopgemerkt voorbijgaan! Tura 70 wordt dan ook een groot volksfeest dat zal doorgaan op zaterdag 18 december 2010 in de Ethias Arena in Hasselt en waarbij het getal 70 de rode leidraad zal vormen van de avond.

We maken een tocht doorheen elk genre, elke periode uit Tura’s muziekgeschiedenis. 70 mensen zullen op het podium staan en daaronder horen natuurlijk schitterende muzikale vrienden & collega’s die van dit concert een unieke belevenis zullen maken. 70 hits & 70 beelden garanderen het publiek een audiovisuele samenvatting van alle hoogtepunten uit Will Tura’s zangcarrière. Minstens twee keer 70 minuten is de tijdsduur dat je kan genieten van het beste van Tura 70.Niets zal het publiek gespaard worden, dat is nu al een zonneklaar feit. Welke gastartiesten hun opwachting maken tijdens Tura 70, wordt bekend gemaakt in de loop van de volgende weken.

Dit najaar zal er ook een exclusieve cd-box van Will Tura in de winkelrekken liggen. Dat wordt een heel bijzonder verhaal want het gaat om een box die alle albums van Will Tura verzamelt. De man heeft trouwens meer dan 500 songs op zijn palmares staan.

Tickets voor Tura 70 kunnen besteld worden vanaf dinsdag 3 augustus 2010 via http://www.sherpa.be/ of op 070 34 50 50. Meer info op http://www.willtura.be/

De affiche van ‘Tura 70’, het muzikale verjaardagsfeest van Will Tura, op zaterdag 18 december 2010 in de Ethias Arena in Hasselt is compleet. Met Udo, Willy Sommers, Bandit, CJ Bolland en Christoff zijn de laatste namen bekend gemaakt van de muzikale gasten die mee de 70ste verjaardag van muziekicoon Will Tura komen vieren. Ook Jasper Steverlinck, Stijn Meuris, Joost Zweegers, Luc Steeno, Kim Buttafuoco, harpiste Janu, bariton Andrei Lugovski, Bart Peeters, The Jody Singers en Bart Kaëll zijn van de partij.

take down
the paywall
steun ons nu!