De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wat als ik dakloos word?

donderdag 13 november 2014 02:46
Spread the love

In de expo Wat als ik dakloos word? toont fotograaf Turhan Akyazili meer dan honderd portretten van daklozen en mensen die sympathiseren met de meest kwetsbaren in onze stad.

Begin dit jaar werd een oproep gelanceerd naar mensen die hun bezorgdheid wensten te uiten over de sluiting van inloophuis De Steenhouwer in Antwerpen, een laagdrempelig dagopvangcentrum voor dak- en thuislozen.

Turhan Akyazili en Trijn Janssens vroegen een portretfoto te maken van jouw gezicht met een plakker over de mond. Op die plakker kwam een woord te staan dat bij jou opkwam wanneer je jezelf inbeeldde hoe het zou zijn om dakloos te worden.

Twee weken geleden vond de opening plaats van de tentoonstelling van deze foto’s, met daarnaast de video’s van verklaringen die de deelnemers achterlieten over hun gekozen woord. Ik koos voor het woord HONGER. Mijn foto prijkt naast tal van anderen in het Antwerpse Centraal Station.

De tentoonstelling loopt nog tot en met 5 december en is ook te bezichtigen in Atlas Antwerpen en in bibliotheek Permeke (De Coninckplein).

Bij wijze van randactiviteit vindt vanavond een TEDx conferentie plaats in Atlas rond Armoede in België en worden er twee stadswandelingen georganiseerd langs achterstandswijken in en rond de stationsbuurt. Meer info is terug te vinden op: http://www.watalsikdakloosword.be/

take down
the paywall
steun ons nu!