De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

STATIEGELD OP LEEGGOED   MAIL AAN TOM DOMEN VAN ECOVER

STATIEGELD OP LEEGGOED MAIL AAN TOM DOMEN VAN ECOVER

zondag 18 november 2018 12:19
Spread the love

Beste,
Ik zag u gisteren op het journaal in een intervieuw i.v.m. statiegeld op leeggoed.U haalde daarin aan dat het goed is de mensen “bewust” te maken dat dit leeg goed waarde heeft. (Bij inruiling).Dat op zich kan je maar beter beseffen inderdaad wanneer je geen geld wil “wegsmijten.”En het zal absoluut de wereld mooier maken.Maar wat me telkens erg stoort- ook als de bevoegde minister het daar over heeft- is dat er nooit over het echt “belangrijke” bewustzijn gaat, en dat is dat je je afval gewoon “niet op de straat” keilt!Dit gaat over respect voor jezelf, de ander en “de planeet” waarop we wonen.Het gaat altijd maar over praktische zaken die als remedie dienen.Het wordt toch hoog tijd dat kinderen vanaf ze de luiers ontgroeid zijn geleerd wordt hoe fijn het is respect voor jezelf, elkaar en de wereld te hebben en dat je die mooie plek waarop wij mogen leven en wonen, liefhebben en respecteren!Daarin is de school de belangrijkste factor. Want wanneer ouders zelf dat fatsoen niet hebben -en zo zullen er zeer veel zijn helaas- doen kinderen het ook niet zoals het dient te zijn.Kinderen kunnen vanuit de school dan “hun ouders” opvoeden!
Wat de maatregel van het statiegeld betreft: onbegrijpelijk dat er in dit land weer mee aangerommeld wordt en het weer van het agenda is gehaald!Wordt de regering weer gegijzeld door de bedrijven of dient er eerst een dode te vallen nadat iemand uitglijdt over een blikje of plastiek flesje? ( om het even cynisch te maken).
Vriendelijke groeten,
Bert Degrauwe

take down
the paywall
steun ons nu!