De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

SP.a Oostende nieuwjaarde

SP.a Oostende nieuwjaarde

zaterdag 8 januari 2011 17:38
Spread the love

SP.a Oostende nieuwjaarde
Op vrijdagavond 7 januari 2011 hield SP.a Oostende de nieuwjaarsreceptie in het Achturenhuis.

Jan Vanroose verwelkomde, en verontschuldigde Johan Vande Lanotte wiens moeder opnieuw ernstig ziek was. Vande Lanotte had trouwens ook beloofd aan de vorst, vóór zondag niets te zeggen.

John Crombez had geen afspraken met de koning, en mocht dus wel spreken. Hij wenste dat het ‘eens vooruitging’ in de politieke actualiteit. Hij schoot een beetje op CD&V en N-VA die een rechtsconservatieve regering zouden willen. Daarbij verwees Crombez naar Groot-Brittannië waar dat al een feit is, waar de mensen onder andere hun kinderen niet meer kunnen laten studeren en op straat komen om te betogen tegen diegenen waarvoor ze gestemd hebben… “Wij blijven vasthouden aan de bescherming” van de mensen.
“Wij zullen ons blijven inzetten voor dit land, en voor ons sociaal model”. En daarmee kreeg iedereen een zeer goed jaar toegewenst.

Burgemeester Jean Vandecasteele vroeg Marina Willems naar voren. Deze vrouw (net schepen-af) is “klein van stuk, maar je kent het (een serieus applaus onderbrak hem), dat is zoals een kleine boor bij de tandarts: die doet dóór”… Ze kwamen net van bij de Stedelijke Werkhuizen, die de leukste dienst is om schepen van te zijn: je kunt er alles doen, die hebben loodgieters (“en die zijn quasi nergens anders te vinden”), lassers,… En alle schepenen met die bevoegdheid doen dat graag, je kunt dus zowat alles oplossen. Nu ‘erft’ Arne Deblauwe ook dat.

Vandecasteele schetste een beetje de geschiedenis van Marina Willems. “Heel lang geleden was Marina syndicaal actief, in de jaren ’80, Franky De Block weet dat zeer goed (“en ik zal niet alles uitleggen”) (gelach in de zaal). Marina Willems heeft veel goed werk geleverd. Zij werd gevraagd om op de lijst te komen staan.” Marina Willems voegde hiertussen: “dat was benauwelijk, meteen schepen”… Vandecasteele vervolgde: dat is wel gelukt. Zo is zij 16 jaar schepen geweest. Het lastigste was onderwijs, maar ook dat heeft ze goed gedaan. Ook de jeugd heeft zeer veel te danken aan Marina Willems.
“Ze is geen tafelspringer, maar zeer loyaal”. Ze was goed om mee samen te werken.

“Als we meer zo’n mensen zouden hebben, zal SP.a in Oostende nog lang beleid voeren”. Dank, via bloemen van Arne Deblauwe en drank van de burgemeester.
Vandecasteele wenste iedereen een nieuwe vliegende start, en nodigde uit tot de receptie.
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!