De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Relevant nieuws graag

Relevant nieuws graag

“Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.” ? George Carlin Ik ben aardig nieuws verslaafd, zoals velen, denk ik. Zo hard dat ik ervan moest afkicken en opnieuw met mondjesmaat écht nieuws moest leren lezen. Verstrikt in gezwam over relatie’s van bekende mensen, pessimistisch geworden van het extreme nieuws, fatalistisch door de dagelijkse soaps rond de politiek.. Wat men onder nieuws verstaat is

donderdag 3 april 2014 14:58
Spread the love

“Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.”? George Carlin

Ik ben aardig nieuws verslaafd. Zoals vele. Zo hard dat ik ervan moest afkicken en opnieuw met mondjesmaat écht nieuws moest leren filteren en lezen. Verstrikt geraakt in gezwam over BV-relatie’s, pessimistisch geworden van het extreme nieuws, fatalistisch door de dagelijkse soap van de politiek..Wat men onder nieuws verstaat is blijkbaar enorm persoonlijk. Maar men zou mogen verwachten dat media naar verhouding vooral nieuwswaardige dingen voorlegt. Waardoor je zélf een mening kan vormen.

Mij interesseert het niet dat een verkeerslicht op één of ander kruispunt gek doet, wat een BV vindt van een beslissing op politiek vlak, dat boer Teun nogal een grote aardappel gekweekt heeft die sprekend op Lady Gaga lijkt.. Ik voel me beledigd door dat non-nieuws dat langs alle kanalen over mij heen gebraakt wordt. Degelijk, genuanceerd nieuws mét duiding en nà fact checking is de nieuwe lepra.En dan de statistieken voor ons, cijferlovers. Op basis van de mening van <50 mensen gemiddeld. Bijvoorbeeld “Er zijn minder misdrijven!” Ja maar.. Worden er niet gewoon minder aangiftes gedaan? Onder een andere noemer geklasseerd? Dàt wil ik weten.  De kop is het nieuws.Of er verder echt nog wat over te zeggen is, of het überhaupt nog maar relevant is, staat daarbuiten.

Die verdomming  kan nog gevaarlijk worden, want door extreme stellingen in te nemen, zal men extreme meningen creëren en ik haat verwijzingen naar Hitler te pas en onpas. Maar deze meester spindoctor wist wel degelijk hoe hij moest (laten) propageren, om zijn visie als groot ideaal voor te stellen. Feit is dat soep nooit zo heet gegeten wordt als ze wordt opgediend en dat er meerdere klokken luiden. Spectaculaire koppen levert dat niet à la minute op, maar geloofwaardigheid des te meer. 

Vandaag hét nieuws: Paola haar brief. Moeten we wéér met z’n allen een potje verontwaardigd zijn? Kennen we die mensen écht? Moet een zogezegd spontaan openbaar gemaakt briefje van een ‘harteloos ontaarde’ moeder over haar ‘irrelevante beroeps dotterende’ zoon echt tot op het bod geanalyseerd worden door een roedel koningshuis specialisten? Geef mijn portie maar aan de hond.

take down
the paywall
steun ons nu!