De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

PERSBERICHT: DICHTER ONDER DE MENSEN

PERSBERICHT: DICHTER ONDER DE MENSEN

vrijdag 16 juni 2017 21:25
Spread the love

Hoera! Didi de Paris heeft een nieuw boek uit: Het Journaal van de Weemoed. Zeventig teksten, verhaaltjes voor rond de smartphone, omvat één derde bestaand materiaal,  één derde herwerkte teksten en één derde gloednieuw materiaal. Dat, beste vrienden,  is Het Journaal van de Weemoed.

Dichtertje, het alter ego van de auteur,  is wereldberoemd in Leuven en omstreken en houdt daarom een Wereldtournee door Zeer Groot Leuven.  Het zal dan ook niet verwonderen dat hij bij deze een beroep doet op de Wereldpers.

Al enkele jaren schrijft Didi de Paris columns voor De Streekkrant, nu Deze Week. Hierbij krijgt hij ontzettend veel input van de mensen die hij ontmoet.  Literatuur is een levend gegeven.   De teksten komen tot stand in een unieke dialoog met de lokale bevolking. Uit dankbaarheid en wederkerigheid wil Didi nu gratis voorlezen bij de mensen thuis. Dit is een uniek experiment. 

Hoe gaat het in zijn werk? Neem contact op met de schrijver. Buurtbewoners komen samen, potlucken, brengen een natje en droogje mee, om samen te snoepen van de teksten.…

Concreet loopt de tournee van maandag 19 juni tot en met 12 juli om 24 uur in het magische bucolische Einde van de Wereld: Wijgmaal.

Start van de tournee is maandag 19 juni in het epicentrum van de auteur  in zijn wereld: zijn living.  Bij deze bent u uitgenodigd. Ook de pers.

Wil je Dichtertje horen voorlezen in je living? Neem dan contact op met didi.deparis@telenet.be.

take down
the paywall
steun ons nu!