De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Oskar Lafontaine in België

Oskar Lafontaine in België

maandag 4 april 2011 13:24
Spread the love

Oskar Lafontaine van “Die Linke” steunt de “Oproep tot sociaal verzet”       
 

Na afloop van de conferentie “Crisis & Economic Governance”, georganiseerd door de Europese parlementaire groep van European United Left/ Nordic Green Left op 31 maart in Brussel, hadden wij na afloop een ontmoeting met de voormalige voorzitter van “Die Linke” Oskar Lafontaine in het gebouw van de Rosa Luxemburgstichting.

Tijdens onze ontmoeting hebben wij hem verteld over de “Oproep tot sociaal verzet” (www.sociaalverzet.be ). Hij was bijzonder blij te horen dat reeds honderden vakbondsmensen de oproep hebben ondertekend. Hij twijfelde dan ook geen moment om de oproep te ondertekenen. Hij gaf ons nog de boodschap mee dat het voor België absoluut geen zin heeft dat er verschillende linkse partijen en groepen naast elkaar blijven bestaan en hij hoopt dat er een eengemaakte links-ecologische partij het daglicht zou zien.

 

take down
the paywall
steun ons nu!