De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nu vrijdag op Viceland:Kill List. Huiveringwekkende thriller. Geen kijkvoer voor teergevoelige zielen.

Nu vrijdag op Viceland:Kill List. Huiveringwekkende thriller. Geen kijkvoer voor teergevoelige zielen.

maandag 10 juli 2017 17:24
Spread the love

We maken we kennis met Jay (Neil Maskell) en Gal ( Michael Smiley).Beide heren zijn gezworen kameraden en oorlogsveteranen. Jay’s relatie met zijn vrouw vertroebelt wanneer hij in geldproblemen raakt.Gal heeft een lucratief voorstel om snel geld te verdienen:huurmoorden plegen. Een schimmige opdrachtgever geeft hen een lijst van drie personen die moeten omgebracht worden. Als ongeleide projectielen gaan ze wild tekeer en verliezen alle voeling met de realiteit.

De vraag rijst of zij niet aan posttraumatische stress lijden, dusdanig moreel afgestompt door hun oorlogsverleden in Irak en Afghanistan? De film is ook doorspekt met een behoorlijke portie symboliek.Ze hebben hun ziel aan Satan verkocht . De opdrachtgever blijkt als gezant van Beëlzebub de ultieme belichaming van het kwaad.

Wheatly laat zien over behoorlijk wat cinematografisch talent te beschikken, maar het artificiële einde doet zijn film onrecht aan. Een speciale vermelding voor de filmscore, die de sinistere sfeer schept waardoor dit ultraviolente vehikel volledig tot zijn recht komt.

take down
the paywall
steun ons nu!