De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Neo-Feodalisme

Neo-Feodalisme

zondag 23 januari 2011 11:11
Spread the love

Vandaag gaat er een grote mars door Brussel. Jongeren die ten strijde trekken om onze politiek ter verantwoording te roepen.

Allemaal goed en wel, tot ik hoor wie één van de trekkers is. En ik me afvraag of het nog normaal is dat De Gucht, De Clercq (2x), De Croo, Toback, Van Rompuy, Dehaene, Van Velthoven, Vandenbossche enz. nu – voor zover ik weet – al voor de tweede generatie als de leidinggevende politici naar voor komen.

Als dan blijkt dat het net die mensen zijn die achteraf in de raden van bestuur van grote bedrijven (Bekaert, Inbev, …) terechtkomen, waar ze vervoegd worden door oude adel, vraag ik me af of we weer inde middeleeuwen terchtgekomen zijn. Of de 19e eeuw, als u wil, wanneer de katholieke adel het land regeerde.

vervang een deel van die katholieke adel door een bont allegaartje van allerlei afkomt en voor je het weet het je weer een neo-feodaal systeem.

Ik hoop dat al die komende grote meneren van de belgische of vlaamse politiek – dat valt heden ten dage nog te bekijken – naast “wij willen een regering” ook eens stilstaan bij zaken als “Vlaanderen installeert 20 KW windmolens in 2010, Wallonië 160 KW”. 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!