De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

“Morgen proberen we uit te varen”

“Morgen proberen we uit te varen”

zondag 3 juli 2011 22:55
Spread the love

Morgenochtend, maandag, willen de geblokkeerde flotillaboten een poging doen om uit te varen. Onze advocaten die het zeerecht en de internationale wetten bestudeerd hebben verklaren dat het vasthouden van onze schepen geen enkele rechtsgrond heeft.

Er is geen juridische grond om ons niet toe te laten het eiland te verlaten. De echte reden is natuurlijk politiek.  de expliciete ondersteuing van de onmenselijke en illegale politiek van Israël tegenover het palestijnse volk en de economische wurging van de totale bevolking in Gaza.  Het is waarschijnlijk dat ons schip zoals de Audacity (USA) dan naar een militaire basis zal getrokken worden. In elk geval zal de griekse regerig nog meer dan nu kleur moeten bekennen en gezichtsverlies lijden, want hun ommezwaai en knieval voor Netanyahu is hier absoluut niet populair. Het kan lijken dat de Israëli’s een overwinning boeken door te slagen in het stoppen van de flotilla. Maar miljoenen mensen krijgen opnieuw een voorbeeld dat de wereldpolitiek eerder gebaseerd is op chantage en finantiele belangen, dan op wettelijkheid en mensenrechten.  Dat maakt de zaak van de Palestijnen steeds sterker.

Papandreou hoopt natuurlijk dat de aktievoerders stillaan afdruipen en case closed. Maar ze onderschatten de kracht van de beweging die wereldwijd groeit.  De plannen voor volgende flotilla worden al gesmeed.  In Jordanië is een grote geldsom verzameld voor een groot schip…..En als wij niet verder geraken dan Griekenland hebben we nog de schepen om zo nodig opnieuw de blokkade van gaza te proberen doorbreken. De strijd gaat door tot de blokkade eindigt. En dat zal gebeuren. Sooner or later!!!

Wij vonden de foto van de slogan op de betoging in brussel zeer goed te verwoorden wat wij hier doen: de grieken vragen hulp…..en verhinderen dat wij de palestijnen in gaza steunen. Vanuit Gaza komen er ontroerende steunbetuigingen, van alle soorten organisaties die pogen de gevolgen van de blokkade te milderen voor de massa onschuldige slachtoffers van de bezetting.  Ook dat geeft ons de moed om nog vol te houden.Want daarvoor doen we het.  Mogelijk raken we dus in een grieks gevang in plaats van in Israëlisch.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!