De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Miserie, miserie, miserietaks.

Miserie, miserie, miserietaks.

zaterdag 14 juli 2012 11:48
Spread the love

Je geloofd je ogen bijna  niet meer. De Vlaamse regering, m.n. CD&V, SP.A, NV-A heeft gisteren de miserietaks goedgekeurd en dit onder luid protest van Groen, LDD en VB, de oppositie.

De miserietaks (verdeeltaks)  is  de belasting die moet worden betaald wanneer een onroerend goed moet worden verdeeld bij een echtscheiding. De partner die de helft van het huis over koopt, moet de taks betalen.

Je vraagt je af waar ze het blijven halen zou je zo zeggen maar niets is minder waar, ze blijven het gewoon halen bij de meest kwetsbaren en doen het in hun broek voor ondernemers en bankiers tenzij ze gewoon die broek zelf gedragen hebben, zoals Minister Kris  Peeters, deze laatste  stond  meer dan tien jaar aan het hoofd van de Organisatie van Zelfstandige Ondernemers, dat door hem mee omgevormd werd tot UNIZO of Philippe Muyters, voorheen gedelegeerd bestuurder van de werkgeversorganisatie Voka. Dan weet je waar ze hun mosterd halen natuurlijk. Dat ook SP-A de mosterd lekker begint te vinden  lag al een tijdje in het verschiet maar blijft toch steeds weer een beetje verbazen.

Gisteren, 12/07 dus met veel aandacht gekeken naar het uitgebreide schouwspel op aktua-TV. De standpunten en argumenten zijn gekend, zowel van meerderheid als oppositie, ik zou slechts herhalen wat de media al uitgebreid heeft gezegd en geschreven en Peter  Dejaegher  doet dat in zijn blog op deze site nog eens meesterlijk over, maar er was iets anders wat me opviel. De geveinsde verontwaardiging van sommigen, de bochten van 180° die overal op het parcour aanwezig waren, de glimlach van Kris Peeters ook op momenten dat een glimlach het minst gepast was, het gebrek aan empathie, het miskennen van het volk dat hen verkozen heeft en het negeren van de talrijke bronnen waar zonder veel pijn meer geld kan gezocht worden dan in de zakken van de modale burger.
Van sommige partijen, het is daarom niet minder spijtig, kan je dit soort taksen nu eenmaal verwachten maar van de socialisten verbaasd het mij steeds weer. Je kan de flaters en de blunders en het gebrek aan… bij deze partij bijna niet meer bijhouden en toch… de SP-A vind van zichzelf bij monde van Bruno Tobback dat ze beregoed bezig zijn. Ik klaag bij Dhr. Tobback reeds een paar maanden het gebrek of het afkalven van een socialistische visie aan met weinig resultaat trouwens. Toegegeven, hij heeft mij geantwoord, het komt erop neer dat je een beetje de blutsen met de builen moet nemen en dat je in een democratie niet alles kan realiseren wat je voor ogen had. Dat, wanneer je een bepaalde ideologie verdedigd er ook grenzen zijn aan het meegaan in de visie van de andere is al lang geen punt meer. Op mijn laatste mail heb ik dan ook geen antwoord meer gekregen. Die burgers die zagen en die klagen maar!

Toen Wouter Van Besien hem een paar dagen terug openlijk aanschreef om hem te wijzen op het bochtenwerk van de socialisten inzake de kernuitstap wist ik dat ik niet alleen stond met mijn visie maar Tobback repliceerde even laconiek en deed de aantijgingen van Van Besien af  als zielig.

Het wordt mij elke dag meer duidelijk dat de modale burger ook bij de socialisten geen steun meer moet gaan zoeken. Het linkse kamp wordt hierdoor, zoals Van Besien terecht stelt volledig onderuit gehaald. Ik denk dat de SP-A dringend zichzelf zal moeten heruitvinden wil het licht niet uitgaan op 14 oktober. Maar Bruno zal dit allicht gewoon gezeur van de gewone man vinden.

Manmanman

take down
the paywall
steun ons nu!