De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Minderjarige neergestoken in Hasseltse school

Minderjarige neergestoken in Hasseltse school

donderdag 28 oktober 2010 18:12
Spread the love

Een meningsverschil tussen twee jongeren liep deze ochtend uit de hand in KTA 1 te Hasselt. Net voor de aanvang van de les lichamelijke opvoeding om 9 uur trok een jongen uit de richting autotechniek een mes en diende het slachtoffer verschillende messteken in de borststreek toe.

Het slachtoffer werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht maar verkeert niet in levensgevaar. Zijn toestand zou ondertussen stabiel zijn. Het gaat om een zeventienjarige leerling. Procureur des Konings Marc Rubens deelde mee: “Er waren twee oppervlakkige steekwonden en twee wonden die wat dieper waren. Het slachtoffer ligt nu nog in het ziekenhuis voor observatie maar mag normaal snel naar huis.”

Aangeslagen

De directie van de school is zwaar aangeslagen: “We waren op de hoogte van een conflict tussen de twee jongeren en zouden vandaag met hen samen zitten om een oplossing te zoeken. Helaas zijn we hier dus niet aan toe gekomen.”

De twee leerlingen werden preventief geschorst en de dader is aangehouden door het parket van Hasselt.

© 2010 – StampMedia – Laurens Pesa

take down
the paywall
steun ons nu!